Lariks hout van HOUTvakman.be

Siberisch lariks hout bestelt u – eenvoudig & voordelig online – bij HOUTvakman.be, de online tuinhout specialist! Lariks hout van HOUTvakman.be betreft altijd hoogwaardige Siberisch lariks: mooi, sfeervol & duurzaam hout voor buiten met een lichte geelachtige kleurtint en duidelijke vlamtekening. Vaak wordt lariks in 1 adem genoemd met douglas, hier vertellen wij u graag wat meer over. 

Lariks.

Onbehandeld lariks is erg populair als (zichtbaar) constructiehout voor buiten. Het mooie hout is afkomstig van naaldbomen en het is een harde en zware houtsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid: net wat minder sterk dan eikenhout en vrij vergelijkbaar met douglas, al is ons Siberisch lariks net iets sterker, stugger & duurzamer. Ons larikshout is normaal gesproken kunstmatig gedroogd naar een vochtigheid van (kd) 18-20% en heeft een duurzaamheidsklasse 3, wat een levensduur inhoudt van 10-15 jaar. In het geval van onbehandeld lariks hout voor buiten dient direct grondcontact vermeden te worden. Het hout is erg populair als sfeervol tuinhout, met name voor houten gevelbekleding, overkappingen, schuttingen & poorten. Onbehandeld lariks zal – bij buiten gebruik – na verloop van tijd verkleuren naar een grijze kleurtint. 

Lariks VS douglas

Siberisch larikshout is relatief sterk & duurzaam (duurzaamheidsklasse 3), heeft een prachtig robuust uiterlijk met een mooie vlamstructuur en een bijzondere lichte geelachtige kleurtint. Op het gebied van het wat luxere onbehandeld tuinhout voor buiten is het een ‘voordelig alternatief’ voor eikenhout. Veel mensen zien lariks en douglas vaak als hetzelfde hout, dit wordt versterkt door diverse houtaanbieders die – veelal douglas hout – vaak aanbieden als “douglas / lariks”. Hoe zit dit nu precies?

Lariks & douglas hebben inderdaad veel overeenkomsten. Beide houtsoorten betreffen Europees naaldhout, kunnen onbehandeld buiten toegepast worden, hebben een officiële duurzaamheidsklasse van circa 3 en zijn een “voordelig alternatief” voor eikenhout. Maar naast diverse overeenkomsten, zijn er ook verschillen te benoemen: Larikshout staat bekend om de lichte geelachtige kleurtint, douglas hout is juist wat roder van kleur. Daarnaast is Siberisch lariks wat stugger, sterker, net wat duurzamer en hierdoor ook vaak net iets duurder. U vindt een prachtige collectie rabat, balken & planken bij HOUTvakman.be, neem meteen een kijkje op onze website!